Wet kwaliteitsborging definitief aangenomen!

14/5/2019

Het is al een tijdje een populair en belangrijk item in de bouwbranche, de Wet Kwaliteitsborging. Maar vandaag (14 mei 2019) is het dan ook écht zo ver! De Wet Kwaliteitsborging is officieel aangenomen. Het doel van de nieuwe wet kwaliteitsborging is om de kwaliteit van bouwwerken te verbeteren en de privaatrechtelijke positie van de opdrachtgever de verbeteren.

Wet kwaliteitsborging definitief aangenomen!

VVD, PvdA, GroenLinks, PvdD, OSF, 50PLUS, SGP, D66 en Fractie-Duthler stemden voor de Wet Kwaliteitsborging, de fracties van CDA, ChristenUnie, SP en PVV stemden tegen de nieuwe Wet kwaliteitsborging. De Wet Kwaliteitsborging komt voornamelijk voort uit de toenemende complexiteit in de bouw, het borgen van de kwaliteit is hierbij belangrijk.

Bij de oplevering is het de verantwoordelijkheid van de aannemer dat het voldoet aan de regelgeving. Mocht blijken dat het bouwwerk niet aan de regelgeving voldoet mag het bouwwerk niet in gebruik genomen worden, private kwaliteitsborgers hebben hier een belangrijke rol in. De opdrachtgever (bouw consument) wordt uiteindelijke beter beschermd tegen eventuele fouten.

De daadwerkelijke invoering is vanaf 2022. Voor nu draaien er pilots verdeeld over heel Nederland.

STA Software heeft de Module Kwaliteitsborging ontwikkeld die bijdraagt aan het digitaliseren van de kwaliteitsborging werkzaamheden/inspecties. Zo bouwt men een digitaal dossier op. Dit resulteert in beter inzicht en overzicht, efficiënter werken, big data en een lagere werkdruk. Verschillende aannemers in Nederland maken al succesvol gebruik van de Kwaliteitsborging Module!

Kwaliteitsborging digitaliseren?

Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Gratis proberen?

Ben je klaar om net als 150+ andere bedrijven in Nederland de voordelen te ervaren van STA Software? Meld je dan gratis en geheel vrijblijvend aan.

Start gratis
Gratis proberen
Gratis demonstratie
Geheel vrijblijvend