Wat adviseer je aannemers om te starten met de WKB? | In gesprek over de Wkb

24/5/2022

Heb je nog onbeantwoorde vragen over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? Dan ben je niet de enige! In de videoreeks 'In gesprek over de Wkb' worden al je vragen beantwoord door Arjen Modderman, Directeur bij Vertex Kwaliteitsborgers BV. Hoe kun je je nu al voorbereiden en waar moet je dadelijk aan voldoen zodra de wet van kracht gaat? Met deze tips en adviezen ben je helemaal klaar voor de Wet kwaliteitsborging 2023!

Wat adviseer je aannemers om te starten met de Wkb?

Ik denk dat de essentie is dat je moet weten wat er op je af gaat komen. Je moet proeven en ervaren en we merken dat aannemers die in feite al bezig zijn met opname software en zelf al kwaliteitborgen zeggen dat het eigenlijk maar een heel klein stukje erbij is. En dan zeggen ze "Oh is dat alles?". Maar er zijn ook partij die begod niet weten waar het over gaat. Dus het is heel belangrijk om een pilot te starten. En wat ook belangrijk is, is als de Wet kwaliteitsborging straks in is gegaan op 1 januari 2023 dat alle bouwwerken gevolgklasse 1 moeten lopen via de kwaliteitborger. Vanaf dat moment hebben wij geen tijd meer om tijdens de samenwerking nog heel veel informatie te verstrekken. Dan is het langskomen, opnames maken, afkeuren of goedkeuren en door naar een volgend project. Dus nu is het tijd om te oefenen dat is echt essentieel

Gratis STA Software brochure ontvangen?

We sturen je een brochure op met informatie van STA Software.

Meer lezen?

Gratis proberen?

Ben je klaar om net als honderden andere bedrijven in Nederland de voordelen te ervaren van STA Software? Meld je dan gratis en geheel vrijblijvend aan.

Informatie aanvragen
Advies op maat
Gratis demonstratie
Geheel vrijblijvend